Još Han, stručnjak za mirise, savetuje kako da prirodnim osveživačima oplemenite dom i uklonite neprijatan miris: Ako ste pušač, uz pomoć eukaliptusa i limete možete doprineti da vaš dom prijatno miriše

Želite li da prostorija u domu u kojoj najčešće boravite ostavi utisak da je veća nego što jeste, ispunite je mirisom krastavca i citrusnog voća, odnosno nežnim aromama, cimet i drvene arome učiniće suprotno, da prostorija deluje intimnije i toplije.

Još Han, vlasnica parfimerije u SAD i stručnjak za mirise, savetuje kako da prirodnim osveživačima oplemenite svoj dom i uklonite poneki neprijatan miris.

* Ako ste strastveni pušač, onda je jasno da vaš dom ne miriše najprijatnije, naročito u ovo doba godine kada se prostorije ređe provetravaju. Ipak, to se uz pomoć eukaliptusa i limete može promeniti. Napravite osveživač od destilovane vode, 10 kapi limunovog soka i 8 kapi ulja eukaliptusa. A može i ovako – u vodu stavite 10 kapi eukaliptusovog ulja i 10 kapi ulja limete.

* U šoljicu mlake vode stavite kašiku sode bikarbone, pa kada sodu razmutite ulijte i limunov sok. Soda bikarbona je odličan sastojak za pripremu prirodnog osveživača.

* Sirće je takođe odličan eliminator neprijatnih mirisa, a za osveživač vam je, osim pola čaše sirćeta, potrebno i pola čaše vode, bočica sa raspršivačem i limunov sok, koji se dodaje na samom kraju.