Na sreću (ili ne) , daleko smo od vremena kada su naši izbori u boji bili ograničeni na malu seriju prirodnih pigmenata, minerala, životinja i biljki. Sintetički pigmenti i ekran olakšavaju naš život,ali odabir kombinacija i dalje nije najjednostavniji.

Preplavili smo vas informacijama? Ne treba da brinete. Pitali smo vrhunske dizajnere da podele svoje najbolje trikove i podele sa nama savete za najbolje kombinacije boja za zidove. Uzmite u obzir ovih par insajderskih tajni i unesite ih u svoj sledeći projekat. Umetnik Marc Chagall je izneo prilično neverovatnu izjavu koja se treba zapamtiti, a to je: “Sve boje su prijatelji njihovih suseda i ljubitelji njihovih suprotnosti”. U ovom slučaju, “Prijatelji” podrazumevaju analogne boje: one koji su poređane na 12-delnom bojnom točku.

krug boja

Naše oči se dive prirodnim bojama. Ako uzmete inspiraciju iz okoline, “kombinacije boja  za zidove su beskrajne”. Pejzaži, lišće, voće, sve stvari iz prirode mogu biti neverovatni, dostupni i besplatni izvori inspiracije. Uzmite ideje iz prirode, vaše okoline i prenesite ih na vaše zidove kako biste dostigli savršeni izgled vašeg doma.

kombinacija boja za zidova 002

Bez obzira da li pokušavate da iskažete osećanja koja su povezana sa prekrasnim pejzažom, romantičnim zalaskom sunca ili dinamičnom scenom koja vrišti od boje, potrebno je oštro oko kako bi se uklopile savršene nijanse i vaša poruka bila u potpunosti preneta. Da bismo vam uštedeli malo vremena i truda pri potrazi za idealnim kombinacijama boja za zidove, kreirali smo listu prekrasnih nijansi koje možete koristiti u bilo kojem od svojih projekata.

kombinacija boja za zidova 012

Plavi zalazak sunca

Miks žutih  i narandzastih nijansi u kombinaciji sa umerenom plavom bojom je jedan od naših omiljenih izbora kombinacije boja za zidove. Ovim nijansama vaš dom odiše energijom i toplotom

kombinacija boja za zidova 05

Mediteranski bluz

Ova savršena kombinacija sivkasto plave, tamno plave i nizom braon tonova izaziva osećanja povezana sa magičnom i misterioznom mediteranskom postavom. Idealna kombinacija za dizajn koji se odnosi na putovanje ili prirodu.

kombinacija boja za zidova 008

Ružičaste i žute

Razne ružičaste nijanse u kombinaciji sa živopisnim žutim i maslinastim tonovima čine ovo osvežavajućom i nekonvencionalnom paletom.

kombinacija boja za zidova 004

Narandzasti zalazak sunca

Tamno ružičasta sa nežno crvenom ili meko narandzastom nijansom pravi živopisnu i šarenu paletu punom energije i topline.

kombinacija boja za zidova 013

Letovanje

Ova mešavina plavih, u kombinaciji sa bež i smeđim tonom, izaziva osećanja vezana za zabavan ljetni dan na suncu.

kombinacija boja za zidova 006

Lila i ljubičasta: elegancija za svaku sobu
Sve nijanse ljubičaste boje dolaze u obzir, u koliko ih kombinujete sa sivim tonovima bićete sigurno oduševljeni rezultatom.

kombinacija boja za zidova 014

Pastelna kombinacija: zelena i siva
Pasteli s nagoveštavanjem sive su najvažniji trend za 2018 kada su u pitanju nove boje. Obožavamo ovu kombinaciju.
Siva boja sa metalik efektom je neutralna nijansa koja se vrlo dobro kombinuje sa skoro svim ostalim nijansama i sa mnogim ukrasnim stilovima. Pogledajte našu ponudu metalik boje za zidove i počnite sa dekorisanjem vaših zidova.

kombinacija boja za zidova 001

Topla elegancija sa roze bojom za zidove
Roze boja se razlikuje od svih drugih boja i predstavlja jedinstven ton. Uz ovu boju vaš dom ce delovati toplije. U koliko se koristi u kombinaciji sa drvetom i sivim tonovima rezultati će vas oduševiti.

kombinacija boja za zidova 011

Maslinasto zelena sa žutim tonovima

Maslinasto zelena boja je definitivno medju najpopularnijim trenutno. Savrseno se slaže sa žutim nijansama i starim nameštajem.

kombinacija boja za zidova 010

Tamno siva
Ova boja je među vodećim nijansama za ovu godinu, iako predstavlja neke izazove jer se ne može koristiti u svakoj sobi. Poželjno je primeniti ove boje na jedan zid, sve dok dnevni boravak ima dovoljno dnevne svetlosti i dovoljno je širok, onda je ova nijansa prava za vas. Tamne nijanse čine prostorije manjim te se savetuje izbegavanje u malim prostorijama.

kombinacija boja za zidova 007

Mornarsko plava
Duboko tamno plava, jer je more prelepa boja koja dodaje taj inovativni naglasak u vaš enterijer. Misteriozna i luksuzna nijansa. Isto važi i kao za tamno sivu: nanosite ovu boju na jedan zid i osigurajte pravo osvetljenje i akcente po mogućstvu u beloj boji.


Izvor: http://www.krunaboje.com